јуни, 2019

28јун(јун 28)10:0030(јун 30)23:00Ин Ситу саем на уметност: Вкрстувања

Повеќе

Опис

Темата на шестото издание на саемот на уметност Ин Ситу е „вкрстувања“. Вкрстувањето е точка на среќавање. Приватниот културен сектор претставен од страна на Ин Ситу и јавниот културен сектор претставен од страна Младинскиот културен центар, е фокусот на оваа година.

По шест години синергија помеѓу организациите, тие одлучија дека треба да се потсетиме на достигнувањата.Како одраз на досегашните успеси, овогодишната соработката се издигнува над очигледните потешкотии во секторот преку обезбедување на меѓународна програма која ги поставува Саемот и Центарот на заедничко тло со тековните глобални теми.

Од 27 до 30 јуни 2019 година, саемот за уметност Ин Ситу и Младинскиот културен центар ќе ги отворат вратите кон поинаков вид на оптимизам, привремено ослободен од товарот на секојдневните грижи. Веруваме дека нашата заедничка работа оддава почит кон потребата од современо размислување за динамиката на нашето општество – коешто во нашите полемики за визуелната, структурната или применетата уметност не смее да биде изоставено.

Ве покануваме да најдете време за вкрстување на вашата љубопитност со нашата програма и да ни помогнете да докажеме дека влијанието на културата никогаш не треба да биде занемарено при мерењето на напредокот.

Време

28 (петок) 10:00 - 30 (недела) 23:00

Локација

Младински Културен Центар

Kej Dimitar Vlahov 15, 1000 Skopje

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X