јануари, 2019

15јан13:0015:00Дебата „Човековите права низ призмата на различните култури“

Повеќе

Опис

Дебатата има за цел да одговори на прашањата на младите поврзани со начинот на спроведување и прифаќање на универзалните човекови права во различни култури. Едно од прашањата кое ќе биде дискутирано е и прашањето дали човековите права треба да се прилагодат на културите или културите на народите треба да ги прифатат човековите права и соодветно да ги менуваат своите културни практики.
Меѓу другото ќе имате можност да слушнете за практични искуства од прифаќањето на човековите права од страна на поединци кои припаѓале на поразлична култура.
*Проектот „Без расправање“ финансиски е поддржан од Фондација Отворено општество Македонија.

Време

(вторник) 13:00 - 15:00

Локација

Umbrella

Кej 13 Ноември, 1000 Skopje

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X