Предизвици

Идеи

Идеи за Град Скопје

Имаш идеја како Град Скопје може да ги подобри своите услуги и да го направи Скопје подобро место за живеење? Си воочил проблем на кој треба да му се најде решение? Ние во Скопје Лаб сакаме да слушнеме за тоа.

Сподели ја со нас твојата идеја за подобра или нова услуга на Град Скопје, нов проект или политика, и можеби токму ти ќе бидеш избран да работиш на дизајнирање и тестирање на твојот предлог заедно со Град Скопје!

Предложи идеја

  Паметна корпа - SmartBin

Целата наша идеја е да се направи една поврзаност помеѓу граѓаните и компаниите одговорни за отпадоците со цел да се подобри нивната работа, а воедно граѓаните.. Прочитај повеќе

  Селектирај и добиј награда

Нашата идеја е да ги наградуваме корисниците на нашата апликација за секое селектирање отпад. Тоа би го постигнале со поставување на QR код на секој контејнер.... Прочитај повеќе

Ресурси