април, 2019

18апр(апр 18)00:0019(апр 19)00:00INTERNATIONAL CHAPTER 20 FORUM 2019 (Интернационален Форум за Поглавје 20)

Повеќе

Опис

ПСМ Фондација ги организира првиот Интернационален Форум за Поглавје 20од 18-19 април 2019, во Хотел Арка, Скопје.

Настанот на тема „Интеграциите во Европската унија и реформскиот процес на преговарачкото поглавје 20: Претпријатија и индустриска политика“, има за цел да овозможи вмрежување и размена на добри практики во полето. Форумот ќе претставува одлична можност за иницирање на регионална соработка за креирање на подобри индустриски политики и политики за МСП.

Настанот ќе вклучи повеќе 70 учесници, претставници од регионот, министерства, комори, агенции и организации за поддршка на МСП, акцелератори и компании.

Како дел од панелите, меѓу другото, ќе разговараме и за подобрување на пристапот до финансии и поддршка за развој на иновациите на компаниите од регионот, со цел подобрување на економијата како и забрзување на реформските процеси.

 

Време

18 (четврток) 00:00 - 19 (петок) 00:00

Локација

Hotel Arka

Skopje

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X