Deprecated: Optional parameter $evo_options declared before required parameter $default_val is implicitly treated as a required parameter in /home/u362674735/domains/skopjelab.mk/public_html/wp-content/plugins/eventON/includes/eventon-core-functions.php on line 737

Deprecated: Optional parameter $evo_options declared before required parameter $default_val is implicitly treated as a required parameter in /home/u362674735/domains/skopjelab.mk/public_html/wp-content/plugins/eventON/includes/class-frontend.php on line 250

Deprecated: Optional parameter $eventCount declared before required parameter $args is implicitly treated as a required parameter in /home/u362674735/domains/skopjelab.mk/public_html/wp-content/plugins/eventON/includes/class-calendar_generator.php on line 394

Deprecated: Optional parameter $DATE_start_val declared before required parameter $evcal_lang_allday is implicitly treated as a required parameter in /home/u362674735/domains/skopjelab.mk/public_html/wp-content/plugins/eventON/includes/class-calendar_generator.php on line 1212

Deprecated: Optional parameter $DATE_end_val declared before required parameter $evcal_lang_allday is implicitly treated as a required parameter in /home/u362674735/domains/skopjelab.mk/public_html/wp-content/plugins/eventON/includes/class-calendar_generator.php on line 1212

Deprecated: Optional parameter $content declared before required parameter $heading is implicitly treated as a required parameter in /home/u362674735/domains/skopjelab.mk/public_html/wp-content/plugins/gyan-elements/functions/shortcodes.php on line 54
Изложба: Андреј Павлов, Скопје, херои и згради | СкопјеЛаб

јуни, 2019

05јун(јун 5)08:0010(јун 10)23:00Изложба: Андреј Павлов, Скопје, херои и згради

Повеќе

Опис

Изложбата Skopje.Heroes.and.Buildings (Скопје херои и згради) e еден од првите проекти на Андреј Павлов. Се работи за композиции од дигитална илустрација на најпознатите архитектонски симоболи на Скопје, проследени со тематиката на култните суперхерои од изминатите децении обајвени во разни едиции на стрипови.
Излжбата со поднаслов ,,Изложба за Скопје, и за нас” e создадена со цел да ја раскаже приказната на овој град, од неговите бетонски монументи и симболи на еден архитектонски стил до најсуптилните љубовни емоции што се чувствуваат во јавниот простор од улиците на Дебар Маало до крововите на висококатниците по булеварите на Илинденска и Партизанска.
Секој го сака Скопје на свој начин, отворено, урбано, неизмерно, симоблично, алтуристкички, секој е херој на овој град на сопстен начин во секојдневна коегзистенција и интеракција со својата рутина и невообичаеност. Гледајќи ги хероите на изградените објекти околу нас, може да се каже дека и ние сме хероите на Скопје, или познаваме бар неколку такви личности.

Изложбата Скопје херои и згради на Андреј Павлов е финасиски поддржана од: Општина Центар, Град Скопје и Министерство за култура на РСМ.

Време

5 (среда) 08:00 - 10 (понеделник) 23:00

Локација

Мобилна галерија на ЦСУ / CAC Mobile Gallery

Парк на Франкофонијата, 1000 Skopje

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X