јуни, 2019

27јун18:0020:00Изложба „Дај му втора шанса на отпадот“

Повеќе

Опис

Со задоволство сакаме да ве поканиме на изложбата „Дај му втора шанса на отпадот“ која што ќе се одржи на 27.06.2019 со почеток во 18.00 часот.

На изложбата средношколци од три средни училишта ќе ги претстават предметите направени од реупотребливи материјали.

Целта на изложбата е да се покаже дека предметите кои мислиме дека треба да завршат како отпад може да имаат втора шанса и да бидат пренаменети за нешто поинакво. На истиот ќе се претстават креативни изработки од средношколците од реупотребливи материјали.

Доколку сакаш да се вклучиш и да придонесеш со свој предмет направен од реупотребливи материјали слободно контактирај не на anamarija@bidizelen.org и придонеси кон збогатување на изложбата, не подоцна од 25.06.2019.

Оваа активност е дел од “Think before you bin” спроведувана од Linking, Engagement, Advocacy, Development – LEAD стипендиската Анамарија Велиновска, финансиски поддржана од Проектот на УСАИД за граѓанско учество Civic Engagement Project-North Macedonia

Време

(четврток) 18:00 - 20:00

Локација

Umbrella

Кej 13 Ноември, 1000 Skopje

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X