април, 2019

01апр19:0020(апр 20)21:00Изложба на резултати од работилницата: Нови содржини за Старата Скопска Чаршија

Повеќе

Опис

На 01.04 ќе се одржи отварање на изложба на резултати од работилницата: Нови содржини за Старата Скопска Чаршија.

На изложбата своите дела ќе ги претстават студентите од Архитектонскиот Факултет при УКИМ во Скопје на следните теми:

  • Нови зелени површини
  • Нови јавни површини
  • Трансформација на паркинг простори
  • Подобрување на пристапност и движење

Педагошки тим:

проф. д-р Влатко П. Коробар

проф. д-р ЈАсмина Сиљаноска

вонр. проф. д-р Марија Мано Велевска

Настанот започнува во 19:00, а истиот завршува во 21:00 часот. Изложбата ќе биде достапна за посетители до 20.04.

Лабораторија за урбано живеење“ во Скопје (Urban living lab) се наоѓа во Старата Скопска Чаршија на оваа обележана локација: https://goo.gl/maps/NnLnAj6Kgcn

Време

1 (понеделник) 19:00 - 20 (сабота) 21:00 CET

Локација

Стара Скопска Чаршија

1000 Скопје

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X