јули, 2019

07јул(јул 7)10:0009(јул 9)20:00Изложба: СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА ВО МИНАТОТО

Повеќе

Опис

ПОКАНА ЗА ИЗЛОЖБА ВО SkULL ВО СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА

СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА ВО МИНАТОТО

Ве покануваме да ја посетите изложбата на стари фотографии „ Старата скопска чаршија во минатото“. Изложбата е реализирана во соработка со Музеј На Град Скопје, а е во непосредна организација на Скопската жива градска лабораторија (SkULL), Град Скопје и Архитектонски факултет Скопје / Faculty of Architecture, UKIM, и е дел од ROCK проектот кој е финансиран од Европската Унија во рамките на програмата Хоризонт 2020. Изложениoт фотоматеријал за овој исклучителен просторен, социјален и мемориски дел од градот е дел од архивата на Музејот на Град Скопје.

Изложбата ќе биде поставена во просториите на Скопската жива градска лабораторија- која се наоѓа на Европска улица бр.11 во Старата скопска чаршија, од 4.07-4.09.2019.

Ве очекуваме!

Време

7 (недела) 10:00 - 9 (вторник) 20:00

Локација

Skopje Urban Living Lab

Салих Ашим, Стара Скопска Чаршија

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X