јануари, 2020

18јан18:0023:00МКЦ Роденден

Повеќе

Опис

Како и секоја година, така и оваа – отвораме сезона со славење Роденден (на уметноста)

Влезот е СЛОБОДЕН, а програмата вели дека 2020 ќе биде одлична! Врзете се, полетуваме.

18:00 @ ДКЦ
* Детска работилница “Играј со светлината” / Dorotej Neshovski, Nina Maksimova, Deni Stojanov.

18:00/19:20/20:40 @ Планетариум
Серија на предавања
Скопско астрономско друштво / Skopje Astronomical Society
* од 18 часот предавање за деца до 12 години.
* од 19:20 и 20:40 часот предавања за возрасни.
Билетите се набавуваат по принцип прв дојден – прв услужен, истите можат да се набават БЕСПЛАТНО на билетарница во МКЦ од вторник (14.01.)

19:00 @ сала Фросина
Промоција на книгата „Македонска сага“ од Сунчица Уневска

20:00 @ Галерија
„Портрет и личност“ – изложба на Марина Убавкова

20:30 @ Галерија 2
МАЛИ ХУМАНИ ИНОВАЦИИ – изложба на студентите од Машинскиот факултет (насока: Индустриски дизајн )

21:00 @ сала Фросина
Импров Група “НАСТАП”

??музичка програма??

@ Ап(о)тека
20:00 Бојан Чакра

@ сала 25 мај
22:00 Dogs in Kavala
23:00 Porto Morto
00:00 The Local Blue

@ бифе / старт 00:00
Ivana Dragsiqi
Violeta Kachakova
Теа Шалдева

#Роденден
www.mkc.mk
www.instagram.com/mkc_skopje
www.twitter.com/MKC_skopje

Време

(сабота) 18:00 - 23:00

Локација

Младински Културен Центар

Kej Dimitar Vlahov 15, 1000 Skopje

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X