јуни, 2020

17јун(јун 17)11:0019(јун 19)15:00Онлајн Национално Дебатно Првенство 2020

Повеќе

Опис

Драги дебатери и дебатерки, ни претставува чест да го најавиме овогодинешното Онлајн Национално Дебатно Првенство.

Најзначајниот и најголемиот дебатен турнир во организација на Младински Образовен Форум, преку кој се избираат националниот дебатен првак и најдобрите говорници дебатери, оваа година ќе се одржи онлајн.

Датум: 17, 18 и 19 јуни
Платформа: Mixidea
Формат: World Schools Debate Format
Јазик: Англиски
Рунди: 4 прелиминарни, полуфинале и финале
***********************************************************
Теза: In countries with significant wealth inequality, THBT the working class should reject any environmental policy that lowers their standard of living.
***********************************************************
CA тим: Матеј Поп-Дучев, Филип Бујароски, Бисера Самарџиева, Весела Трајкоска, Соња Митиќ;
Research пакет: https://docs.google.com/document/d/1TQe_5nCzDuSdg__NNTaQ9cLoSRyhE1ejtWTOvB8ZO3Q/edit?fbclid=IwAR1onXWpfiZ0dR3O22pjYHtBxa4Dcs_CYBpnw7h2-j8rDy26j3gon7Gb7EI

Доколку сакате да учествувате на турнирот, пополнете ја апликацијата најдоцна до 7 јуни.
Регистрација на тимови: https://forms.gle/6W9PfHV1rTno4nao9
Регистрација на судии: https://forms.gle/6MCqonGAiJvRuhR49

Време

17 (среда) 11:00 - 19 (петок) 15:00

Локација

Online

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X