октомври, 2020

15окт11:0012:00Панел дискусија: „Сакаме соларна енергија“

Повеќе

Опис

Здружението за одржлив развој и заштита на животната средина, Гоу Грин Скопје организира панел дискусија „Сакаме соларна енергија“ на 15ти октомври во 11:00 часот во надворешниот амфитеатар на СУГС Никола Карев.
Говорници:
– Моника Накова- дипломиран електроинжер по електротехника и информациски технологии
– Мила Јовановска – истражувач на пороектот „Младите за образование за климатски промени и чист воздух“
– Димитар Низамовски – претставник од МОФ
Целта на настанот е да зборуваме за образованието за климатски промени – неговата застапеност во основното образование и можностите за негова подлабока интеграција, понатаму за енергетската ефикасност на училиштата и нивниот јаглероден отпечаток. Воедно и да го презентираме анимациското видео кое има за цел презентирање на алактата за пресметка на јаглеродниот отпечаток на училиштата.
Вашиот придонес на дискуијата ќе биде од исклучително значење.
Бројот на места е ограничен, затоа пријавете го вашето учество на vafire@bidizelen.org со назнака ЗА УЧЕСТВО НА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА
****
Настанот ќе се одвива на отворено, според сите протоколи за заштита и превенција од КОВИД-19

Време

(четврток) 11:00 - 12:00

Локација

СУГС „Никола Карев“-Скопје

ul. Nikola Rusinski br.2, 1000 Skopje

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X