ноември, 2020

05ное(ное 5)12:0006(ное 6)12:00Pitch Please 2020

Повеќе

Опис

Невработеноста кај младите, недоволното искуство, недоволните можности, изливот на млади таленти, како и неурамнотеженоста на очекувањата на компаниите и младите претставуваат едни од најголемите проблеми во нашето општество. Ова резултира во спор развој, нееднакви работни места и низок животен стандард.
Концептот на Pitch Please се базира на запознавање на компаниите, интеракција помеѓу нив и младите, каде искуствата на студентите и претставници од бизнис секторот ќе можат да бидат споделени на неформален начин.
Преку дво-дневни работилници, учесниците на настанот ќе имаат можност да работат на своите компетенции и практично да го применат истото. Додатно, ја добиваат шансата за претставување на себеси, со цел добивање на пракса во посакуваната компанија и да си обезбедат успешно идно вработување.
Стартувај ја својата кариера на https://bit.ly/PitchPlease-2020

Време

5 (четврток) 12:00 - 6 (петок) 12:00

Локација

Online

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X