Посета на Планетариум - Светска недела на вселената

06окт(окт 6)09:0010(окт 10)23:00Посета на Планетариум - Светска недела на вселената

Опис

Оваа година, неколку денови од Светската недела на вселената ги посветуваме на небесните тела и многу повеќе од тоа…

Заедно да го посетиме планетариумот и да доживееме прекрасно визуелно предавање на тема сонце, ѕвезди, соѕвездија, планети, видливост од нашиот град, како и од други атрактивни набљудувачки точки на планетата Земја.

? Билетите се достапни на билетарата на МКЦ.
Цената за еден билет е 150 денари.

Распоред на предавања:

? 06.10 (Недела)
Предавање за деца (6-8год.) од 18:00 ч.
Детско предавање (9-12год.) од 19:00 ч.
Предавање за возрасни од 20:00 ч.

? 07.10 (Понеделник)
Предавање за деца (9-12год.) -од 19:00 ч.
Предавање за возрасни од 20:00 ч.

? 08.10 (Вторник)
Предавање за деца (6-8год.) од 19:00 ч.
Предавање за возрасни од 20:00 ч.

? 10.10 (Четврток)
Предавање за деца (6-8год.) од 19:00 ч.
Предавање за деца (9-12год.) од 20:00 ч.
Предавање за возрасни од 21:00 ч.

Предавањата се со ограничен број, земете го вашиот билет навреме! Се гледаме во планетариум 🙂

*Фотографијата е превземена од: www.discoverymuseum.org

Повеќе

Време

октомври 6, 2019 09:00 - октомври 10, 2019 23:00(GMT+00:00)

Локација

Планетариум МКЦ

Dimitar Vlahov Walk 1000, Skopje 1000

Other Events

Get Directions

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *