август, 2019

14авг19:3010:30Прва градинарска средба

Повеќе

Опис

Првата градинарска средба ќе се одржи во дворот на Социјалниот центар Дуња.
На средбата ќе се претстават првичните замисли за обликувањето, организацијата и изведбата на општествената (заедничката) градина.
Потоа преку разговори, прашања и одговори ќе се открие заедно како најоптимално да се дејствува како група и преку партиципативен дизајн да се создаде заедничката градина.
Третиот дел од средбата ќе се пребрази во опуштена дружба за меѓусебно запознавање, поткрепено со градинарски созвучја.

*За оваа средба не е неопходно претходно градинарско искуство и може да се учествува и без градинарски алатки, битно е да се присуствува!

Време

(среда) 19:30 - 10:30

Локација

Социјан Центар Дуња

Рајко Жинжифов 22, Скопје

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X