април, 2020

24апр(апр 24)18:0026(апр 26)21:00Startup Weekend Skopje Online - Covid-19 edition

Повеќе

Опис

Првиот Online Startup Weekend Skopje – Covid-19 edition ќе се оддржи од 24ти до 26ти Април и учеството е секако бесплатно.

Како ќе се одвива онлајн натпреварот?

?Обезбедуваш карта бесплатно на – https://bit.ly/3b06xnA
Ако имаш идеја ја споделуваш, ако немаш само си обезбедуваш карта (ќе бидете известени на емаил за следни чекори по пријавувањето на Eventbrite)
Апликациите се отворени до 18ч во среда (22.04)

? ? Менторите ги гласаат идеите на кој ќе се работи за време на викендот, организаторите ги објавуваат идеите, а учесниците добиваат известување по email.

??‍? ??‍? Тимовите се формираат на платформата Discord во четврток од 18 часот до петок до 16 часот.

? Во петок почнуваме во краток вебинар, каде што ќе ги објасниме сите потребни информации.

??‍? ??‍? Сабота тимовите работат самостојно и во текот на денот ќе имаат виртуелни менторски сесии.

? Во недела најдоцна до 14 часот секој тим треба да испрати видео каде што ја презентира идејата.

? Судиите ги прегледуваат видеата и одлучуваат кој се финалистите.

? Финалистите ја презентираат својата идеја Live преку платрофмата YouTube Live.

ИМАШ ИДЕЈА? ПРИЈАВИ СЕ ТУКА – https://bit.ly/3b06xnA

НЕМАШ ИДЕЈА? ПРИЈАВИ СЕ – https://bit.ly/3b06xnA

Пријави се најдоцна до 22.04

Целта на ова специјално издание е да се изнајдат решенија кои ќе му се спротистават дирекно на коронавирусот Covid-19.
Идеите можат да бидат од повеќе категории:

1. HEALTH – Address and scale a range of health initiatives, including preventative/hygiene behaviors (especially for at-risk countries and populations), supporting frontline health workers, scaling telemedicine, contact tracing/containment strategies, treatment and diagnosis development.

2. VULNERABLE POPULATIONS – The set of problems facing the elderly and the immuno-compromised, such as access to meals and groceries, and supporting those who are losing jobs and income.

3. BUSINESS – The set of problems that businesses are facing to stay afloat, collaborate effectively, and move parts of their business online.

4. COMMUNITY – Promoting connection to friends, family, and neighbors to combat social isolation and the digitizing of public services for local governments.

5. EDUCATION – Alternative learning environments and tools for students, teachers, and entire school systems.

6. ENTERTAINMENT – Alternatives to traditional forms of entertainment that can keep the talent and audiences safe and healthy.

(доколку твојата идеја се бори против корона вирусот а не е во овие категории, пак можеш да учествуваш)

Целиот настан ќе се случува online на платформата Discord и на дополнителни алатки за виртуелни состаноци.

Види ја агендата и дознај повеќе на – http://communities.techstars.com/macedonia/skopje/startup-weekend/16197

Повеќе информации на – Startup Weekend Skopje

Време

24 (петок) 18:00 - 26 (недела) 21:00

Локација

Online

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X