јуни, 2020

13јун(јун 13)09:0014(јун 14)18:00Вебинар acimvb

Повеќе

Опис

MELEEM организира вебинар во областа на архитектурата со млади предавачи, европски архитекти, кои ќе споделат разни искуства на интересни теми.

Датуми на одржување:
|13ТИ И 14ТИ ЈУНИ 2020 ГОДИНА|

Учесниците на вебинарот ќе имаат можност директно да се вклучат и да разговараат со предавачите, да отворат дискусии и да впиваат искуства преточени преку примери.

Зошто оваа тема?
Што значат овие зборови за нас архитектите? Што значат овие зборови за нашите градови? Архитектонски конкурси, инцијативи и медиуми и Венециско Биенале?
Дали тие навистина ги менуваат, ги подобруваат, создаваат иновација во нашите средини, или тие се само наследни начини за справување со некои прашања во врска со архитектурата и се тотално апстрактни и немаат поврзаност со современиот свет.

На овој вебинар, поканивме млади архитекти од Европа кои создаваат не само значајни, туку и различни и иновативни пристапи за справување со проблемите во архитектурата.

Сите знаеме дека наоѓањето работа како млад архитект е тешко каде и да сте. Потребата да се реоткриеме себеси е неопходна. Па така, бевме поттикнати да понудиме нови начини за приближување кон архитектурата.

Повеќето од нашите гости освоија важни конкурси, презедоа иницијативи во нивните градови или се дел од биеналето на Венеција. Што сакаме да ги прашаме: Како веруваат дека овие искуства ги смениле градовите во реалноста? Што треба да се смени, подобри?

Ова е широка рамка. Темата е многу отворена, секој гостин може да зборува за она што смета дека е важно. Она за што се грижиме е ефектот на нивната работа врз животната средина, архитектурата, медиумите, градското опкружување …

Прочитај повеќе и регистрирај се за овој уникатен вебинар на
https://meleemskopje.com/architectural-competitions-initiatives/

Време

13 (сабота) 09:00 - 14 (недела) 18:00

Локација

Online Webinar

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

X