Звуците на Чаршијата

16сеп(сеп 16)18:0018(сеп 18)23:00Звуците на Чаршијата

Опис

Звуците на Чаршијата“ е мултимедијална и мултикултурна манифестација што годинава се одржува по 13 пат и има за цел да потсети на заборавената традиција, да оживее некои недоволно посетени простори на Скопје и да придонесе кон еманципација на културно неизградените средини, но и да даде придонес кон континуираните активности на Градот Скопје и Културно-информативниот центар – Скопје за ревитализација на Старата скопска Чаршија.
Тродневна програма на манифестацијата и годинава ќе биде богата.
На 16 септември (понеделник)
14:00 – Плоштад Скендербег, Литературни дела на писателите со наслов “Старата Скопска Чаршија во делата од литературните творци”
18:00 – Камениот Мост, Изложба на фотографии на Старата Скопска Чаршија од Арбнора Мехмети и Зоран Шекеров
17:00 – Плоштад Скендербег, КУД “ИЛИРИДА“ Скопје, КУД „Студио Фолклор“ Скопје, КУД „Шамикуќет“ Урошевац, КУД “Јени Јол“ Скопје
18:00 – Платото пред Универзитет на Југо Источна Европа, БРАССТЕТ – Скопје
19:00 – Плоштад Скендербег, Емин Салихи – Бенд (Солисти : Хана Палоши ,Филонид Алиу,Доника Домазети)
19:00 КИЦ – Скopje , Изложба З.У.К. СИЛИНДАРТ, 16.09 – 18.09 2019
20:00 – Плоштад Скендербег, Солистички изведба на гитаристот Артан Кастрати на свои компонирани композиции
21:00 – Плоштад Скендербег, Балетска изведба “DREAM”
21:20 – Плоштад Скендербег, Кода Бенд
21:00 – Паркот на Скопското Кале, Кино под отворено небо, на филмот “Враќање“
Вториот ден, 17 септември (вторник)
20:00 – Платото пред Универзитет на Југо Источна Европа, Деструкција Ритам на Исмет Рамиќевиќ и музика од Сецко Хаџич
21:00 – КОНЦЕРТ / Камениот Мост, плоштад Филип Втори
DJ ЕLЕКТRОN
ТАМАРА ТОДЕВСКА
ИЛ ЛИМАНИ
ДАФИНА ЗЕЧИРИ-DAFFY&DJ GEEK
ЛУМИ Б-DJ FLOW
Третиот ден 18 септември (среда)

21:00 – КОНЦЕРТ / / Камениот Мост, плоштад Филип Втори
DJ PITTI
КАНИТА СУМА
ЛИНДОН БЕРИША
ЕЛВАНА ЏАТА

Повеќе

Време

септември 16, 2019 18:00 - септември 18, 2019 23:00(GMT+00:00)

Локација

Стара Скопска Чаршија

1000 Скопје

Other Events

Get Directions

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *