Skip links

Решение 9

Изработиле: Димитар Петровски и Ана Пасковска


Date:
јуни 3, 2020

Инспирација за дизајнот

трајно врзан за подлога · црврсти и трајни материјали (армиран бетон и челик) · покриен со трем и отпорен на надворешни влијанија · заштитна гума по рабови / без остри агли · препознатлив дизајн / лесен за употреба

Димензии на држачот

Основни димензии за право оставање велосипеди

Паркинг со метални столбови за потпирање 

Двојно поставување на велосипеди еден покрај друг

Шорочина на велосипедската патека

Начин на закачување

zaklucuvanje 1
zaklucuvanje 2
zaklucuvanje 3

Основа на пјацета

– Паркинг за 24 велосипеди, клупи за 12 лица.

– Безбедност: присуство на луѓе и осветлување.

– Дизајн кој не го попречува моменталното движење.

– Означување на паркинг места преку подна обработка.

– Траен и лесно одржлив материјал.

Компатибилност со различни велосипеди

kompatibilnost 1
kompatibilnost 2
kompatibilnost 3

Сакате да дознаете повеќе? Проверете ги долните линкови!
Целосно решение
Целосна презентација
Видео од настанот